Incansable, infatigable, hormiguita, cada día nos inyectaba su causa
Nos ha dejado hoy 23 Antònia Matamalas Prohens fundadora y portavoz del Colectivo Dones de Llevant de Manacor persona comprometida con el feminismo y la igualdad
Me paraba por la calle a cualquier oportunidad y nos comentaba los proyectos en curso, colaboraciones con el Ayuntamiento de Manacor, Govern, Consell, Ministerio de Igualdad. Siempre pedía un espacio
AGENCIA MANACORNOTICIAS 23/01/2024 - 11:44:02
Nos citó siempre en cada una de manifestaciones y movilizaciones de la plaza Sa Bassa por todas las mujeres asesinadas por violencia de género. También nos citada a cada evento en defensa de la mujer.

Nos ha dejado Antònia Matamalas Prohens fundadora y portavoz del Colectivo Dones de Llevant. Desde esta web mandamos un sincero pésame a su familia, amigos e integrantes de Dones de Llevant. Antonia Matamalas nos mandaba numerosos trabajos cada cierto tiempo y nos recordaba todos los actos que organizaba Dones y Llevant y la Asociación Antipatrialcal de Manacor. Nos citó siempre en cada una de manifestaciones y movilizaciones de la plaza Sa Bassa por todas las mujeres asesinadas por violencia de género. También nos citada a cada evento en defensa de la mujer. Incansable, infatigable, hormiguita, cada día nos inyectaba su causa justa y revolucionaria.

Me paraba por la calle a cualquier oportunidad y nos comentaba los proyectos en curso, colaboraciones con el Ayuntamiento de Manacor, Govern, Consell, Ministerio de Igualdad. Siempre pedía un espacio para divulgar todo los referente a la lucha y causa de la mujer. Esta mañana cuando me han llamado para decirme que nos había dejado y que había fallecido, lo he sentido muchísimo. Lo lamento profundamente. Hemos perdido un gran apoyo. Que puedo decir, gracias, gracias, gracias, nos entregastes tu tiempo sin pedir nada a cambio. Una vez que falté a la cita de Sa Bassa me mandó varias fotografías y la información, no perdía detalle. Desde estas páginas nuestro homenaje y respeto.

Hemos perdido un gran apoyo. Que puedo decir, gracias, gracias, gracias, nos entregastes tu tiempo sin pedir nada a cambio. Una vez que falté a la cita de Sa Bassa me mandó varias fotografías y la información

L’AJUNTAMENT DE MANACOR EXPRESSA EL SEU CONDOL PER LA MORT D’ANTÒNIA MATAMALAS PROHENS, FUNDADORA I PORTAVEU DEL COL·LECTIU DONES DE LLEVANT. L’Ajuntament de Manacor expressa el seu sentit condol per la mort d’Antònia Matamalas Prohens, dona destacada de la societat civil manacorina, una figura estimada i respectada.

Antònia Prohens ha dedicat la seva vida a la defensa dels drets de les dones i la seva perseverança, dedicació i compromís amb el feminisme i la igualtat han deixat una empremta molt profunda en el teixit social de Manacor. La seva lluita incansable per la justícia i la igualtat continuarà sent una font d'inspiració per a les generacions futures.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, expressa en nom de la Corporació Munipal les més sinceres condolences a la família i a totes les persones que l'estimen. La seva memòria serà recordada amb estima i respecte. L'Ajuntament de Manacor acompanya amb el sentiment al col·lectiu de Dones de Llevant. Que descansi en pau, Antònia Matamalas Prohens.

Antònia Matamalas Prohens, adeu a una dona extraordinària. "L'acció és l'únic mitjà expressiu de l'ètica" Jane Addams.

Avui Manacor plora, Antònia, com ploram totes nosaltres. Tenim una pena immensa d'haver de dir-te adeu com a amiga, com a referent feminista i com a persona. Quedam òrfenes d'una gran dona que ha canviat les nostres vides per a bé. La teva gran força interior ens ha travessat i t'admiram profundament.

Et coneguérem quan tornares a Manacor l'any 2005 després de jubilar-te com a professora a Madrid, i decidires dedicar tot el teu temps, energia i coneixements a fer de Manacor un poble feminista amb mirada ampla i profunda perquè sabies que es tractava tant de pensament com d'acció.

Ben aviat vares crear el Col·lectiu de Dones de Llevant, amb una capacitat de feina incansable, una motivació intrínesca per a totes nosaltres i un compromís social indubtable.

El col·lectiu ja ha complert 15 anys, convertint-se en una entitat referent i ha suposat a la nostra ciutat una teranyina de complicitats del feminisme amb el món de la cultura, de l'educació i de l'activisme cívic, que es mereix la lloança pública, l'agraïment i la memòria.

I no sols creares el Col·lectiu de Dones de Llevant, sinó que motivares la creació de l'Assemblea Antipatriarcal a Manacor, sense instruccions, però sempre amb el teu suport incondicional. Has deixat la llavor del teu llegat en nosaltres i lluitarem per mantenir i llegar la teva energia i embranzida.

Des de la immensa tristesa d'haver-te de dir adeu com a amiga i com a activista només ens conforta pensar que tot el que has sembrat en nosaltres i a Manacor ens permetrà donar continuïtat a les activitats que, gràcies al teu esforç i el teu afany, ara consideram normals, però que sense tu, no existirien.

La reivindicació de l'espai de la plaça de les Perleres, les xerrades formatives als instituts, les celebracions del dia de les dones escriptores, del dia de la poesia, els reconeixements a les dones de tots els àmbits... A més de les concentracions reivindicatives i crítiques al carrer i la permanent actitud vigilant davant totes les injustícies que afectassin primordialment les dones. Gràcies per tant, amiga. Col·lectiu de Dones de Llevant i Assemblea Antipatriarcal de Manacor 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
Todo un referente DEP