El techo provisional de plazas provocará la pérdida de la mitad de las plazas
La patronal de alquiler turístico pide que la modalidad de 60 días al margen del cómputo en el techo de plazas en Ses Salines, Santanyí
En este sentido, hay que recordar que algunos de estos núcleos como por ejemplo Pollença, Alcúdia, Santanyí, Ses Salines o Sóller, han sido destinos hasta ahora de calidad y esta zonificación provocará...
AGENCIA MANACORNOTICIAS 21/01/2018 - 17:33:08
Ante la presentación de la futura zonificación para Mallorca, Aptur Baleares considera que la propuesta presentada por el Consell Insular de Mallorca condena al empobrecimiento en las zonas declaradas como saturadas.

El techo provisional de plazas provocará la pérdida de la mitad de las plazas ya existentes. La patronal de alquiler turístico pide que la modalidad de 60 días esté al margen del cómputo en el techo de plazas. Ante la presentación de la futura zonificación para Mallorca, Aptur Baleares considera que la propuesta presentada por el Consell Insular de Mallorca condena al empobrecimiento en las zonas declaradas como saturadas.

En este sentido, hay que recordar que algunos de estos núcleos como por ejemplo Pollença, Alcúdia, Santanyí, Ses Salines o Sóller, han sido destinos hasta ahora de calidad y esta zonificación provocará el empobrecimiento económico de la zona ya que se verá afectada también la oferta complementaria (comercio y restauración principalmente), además de un decrecimiento real de las plazas ya existentes.

"Aun así, no podemos obviar que el hecho de que la aprobación definitiva de la zonificación se produzca antes de empezar la temporada alta, permitirá a algunos solicitar plazas y no perderán..

En este sentido, Joan Miralles, Presidente de la asociación ha querido destacar que "estos municipios son de alta demanda turístico-residencial, por lo que es de esperar que las viviendas que no se puedan regularizar acaben en manos del turismo residencial, descapitalizando la clase media mallorquina ".

Desde la Asociación de referencia del alquiler turístico también quieren recordar que la modalidad de alquiler de 60 días en vivienda habitual debería estar exenta del cómputo en el techo de plazas, ya que el gobierno admite esta posibilidad como incentivo a la economía colaborativa. "Aun así, no podemos obviar que el hecho de que la aprobación definitiva de la zonificación se produzca antes de empezar la temporada alta, permitirá a algunos solicitar plazas y no perderán totalmente la próxima temporada" ha añadido Miralles.

L’equip de govern veu incomprensible la classificació des Llombards i Santanyí com a saturats turísticament. L’Ajuntament estudiarà la documentació segons la qual el Consell de Mallorca ha inclòs els nuclis de Santanyí i es Llombards al mapa de zones turístiques saturades. L’equip de govern de l’Ajuntament de Santanyí està molt preocupat davant la proposta de zonificació del lloguer vacacional presentada pel Consell de Mallorca el passat divendres 19 de gener. Segons la segmentació del mapa de l’illa que ha fet la institució insular, els nuclis de Santanyí i es Llombards, han estat catalogats com a “nuclis d’interior saturats”, el que vol dir que els habitatges només es podran destinar a lloguer turístic 60 dies a l’any. I això sempre que aquestes cases siguin la residencia habitual del propietari.

Per tot això, el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, s’ha mostrat molt sorprès de la consideració que s’ha fet d’aquests dos nuclis del municipi de Santanyí. Segons Galmés, “és incomprensible que el Consell de Mallorca classifiqui es Llombards i el poble de Santanyí com a zones turístiques saturades. Tinc la sensació de que no es coneix la realitat dels nostres pobles entre els redactors de la zonificació de l’illa. Per això, des de l’Ajuntament de Santanyí, el que farem serà demanar explicacions sobre els criteris que s’han seguit per prendre aquesta decisió, i tractarem que aquests dos pobles siguin exclosos de la categoria de nuclis d’interior saturats”. Galmés també insisteix que això pot suposar un greu perjudici per a molts de santanyiners i per l’economia del municipi.

En els darrers anys, el lloguer vocacional a ajudat a dinamitzar l’activitat econòmica de Santanyí, tant entre el comerç local, com a la restauració i al sector de la construcció local, i que s’ha complementat a la perfecció amb l’oferta i la planta hotelera existent. A més, el lloguer turístic ha impulsat la reforma i condicionament de molts habitatges i cases antigues, que no s’haurien rehabilitat i s’haurien degradat. La zonificació presentada pel Consell equipara Santanyí i es Llombards a zones costaneres de Calvià o Llucmajor, com Palmanova, Magaluf o s’Arenal, que tindran les mateixes restriccions pel que fa a lloguer vacaional. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado