El PI
Prunés: “Volem que el català sigui llengua oficial a Europa”
El Pi-Proposta per les Illes fa una crida a la mobilització a la Diada per la Llengua
elpi.com 02/05/2024 - 14:51:05

Prunés: “Volem que el català sigui llengua oficial a Europa”

El Pi-Proposta per les Illes fa una crida a la mobilització a la Diada per la Llengua

El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARSfa una crida a la mobilització d’aquest diumenge 5 de maig a favor de la Llengua organitzada per l’Obra Cultural Balear amb el suport de més de 60 entitats i plataformes. “No podem deixar que VOX mati la nostra llengua, la nostra cultura i els nostres costums. Per això, els mallorquins ens hem de plantar i dir basta contra aquests atacs continus”, explica el conseller Antoni Salas.

El Pi sempre ha defensat l’ús de la nostra llengua, i no entenem aquesta tírria de VOX, i la deixadesa del PP, envers el català. Atacar el català és atacar el mallorquí, el menorquí, l’eivissenc i el formenterer. Basta!”, assenyala Salas. “Resolguin els problemes de la gent: facin habitatge, millorin les escoles i instituts, acabin les llistes d’espera… no creïn un problema on no hi és”.

Per la seva part, el candidat d’El Pi a les Eleccions Europees, Jordi Prunés, també ha fet una crida a la mobilització i ha assegurat que vol ser el primer eurodiputat a xerrar la nostra llengua al Parlament Europeu. “El català ha de ser llengua oficial a Europa. Ens hem de poder expressar amb la nostra llengua allà on estiguem representats i per això, és essencial que Europa entengui que el català és la nostra llengua, part de la nostra cultura que representarem a la cambra europea”.

Aquest és un dels meus compromisos si arrib al Parlament Europeu: El català ha de ser una llengua oficial a Europa”, ha sentenciat el candidat europeu. Prunés s’ha afegit a Salas en la crida a la mobilització d’aquest diumenge a favor de la Llengua.

 

Reciente
Visto
Comentado