Santanyí
El baríton Javier Franco, protagonista del concert Música arran de mar de Cala Figuera del XII Festival Internacional de Música Vila de Santanyí
El Caló den Busques de Cala Figuera s’omplirà de música novament per la dotzena edició del Festival Internacional de Música Vila de Santanyí.
ajsantanyi.net 02/07/2024 - 15:59:00

El baríton Javier Franco, protagonista del concert Música arran de mar de Cala Figuera del XII Festival Internacional de Música Vila de Santanyí

El Caló den Busques de Cala Figuera s’omplirà de música novament per la dotzena edició del Festival Internacional de Música Vila de Santanyí. Aquesta nit màgica tindrà com a protagonista el baríton Javier Franco, juntament amb l’Orquestra del Festival de Santanyí sota la direcció de Vicent Balaguer, en el meravellós escenari del Caló den Busques. El programa del concert, que tindrà lloc el dissabte 6 de juliol a les 22.00 hores, inclourà obres de R. Leoncavallo, W. A. Mozart, G. Puccini, G. Rossini, G. Bizet, G. Verdi i U. Giordano.

Maria Pons, la batlessa de l’Ajuntament de Santanyí, ha expressat la seva satisfacció per poder organitzar, un any més, el concert de Cala Figuera: “Estem molt contents de celebrar novament el concert de Música arran de mar. És un dels esdeveniments més destacats del nostre calendari cultural, tothom ha treballat intensament per garantir l’èxit de l’esdeveniment, i estic segura que el públic gaudirà d’una nit inoblidable”.

Javier Franco

Reconegut com un dels grans barítons espanyols, va néixer a la Corunya, va realitzar els seus estudis a l’Escola Superior de Cant de Madrid i al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, on a més va assistir a cursos de perfeccionament amb Alfredo Kraus i Renato Bruson.

Ha guanyat concursos internacionals de cant com el Viñas de Barcelona, el Concurs Internacional Francisco Alonso de Madrid, el Luis Mariano d’Irun o el Rocca delle Macie a Siena (Itàlia).

Ha actuat en teatres com el Teatro Real de Madrid, el Teatre del Liceu de Barcelona, el Palau de les Arts Reina Sofia de València, el Teatre de la Zarzuela de Madrid, l’Auditori Nacional de Madrid, el Palau de l’Òpera de la Corunya, el Teatre Campoamor d’Oviedo, el Teatro Comunale de Bolònia, el Teatre Verdi de Sàsser i Salern (Itàlia), Sant Carles de Lisboa, Bijloke Concert Hall de Gant (Bèlgica), Bunkamura Orchard Hall (Tòquio), Biwako Hall d’Otsu (Japó); ha col·laborat amb mestres com ara Zubin Mehta, Jesús López Cobos, Guillem Garcia Calvo, David Parry, Donat Renzetti, Renato Palumbo o Miguel Ángel Gómez Martínez.

Orquestra del Festival de Santanyí (OFS)

L’Orquestra del Festival de Santanyí és una nova agrupació formada per músics de prestigi d’importants orquestres espanyoles i joves instrumentistes que encara es perfeccionen a centres musicals d’Espanya i l’estranger. Molts d’ells formen part d’orquestres joves de la importància de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), la Gustav Mahler Jugendorchester o la Jove Orquestra Europea (EUYO).

Vicent Balaguer

Nascut a Benaguasil (València), és professor de violí al Conservatori Professional de Torrent i professor convidat al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. És concertino convidat habitual de l’Orquestra Simfònica de Navarra, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i de les orquestres de València, Comunitat de Madrid, Tenerife, Galícia, Castella i Lleó i Cadaqués i concertino-fundador del Collegium Instrumentale de València. És professor de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana i l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.

 

Reciente
Visto
Comentado