El PI
Salas: “El Patrimoni Talaiòtic ha de ser un dels actius culturals principals de Mallorca”
El Pi-Proposta per les Illes proposa de crear una estratègia global en la gestió i conservació dels Jaciments arqueològics de l’illa.
el-pi.com 10/01/2024 - 19:04:23

Salas: “El Patrimoni Talaiòtic ha de ser un dels actius culturals principals de Mallorca”

El Pi-Proposta per les Illes proposa de crear una estratègia global en la gestió i conservació dels Jaciments arqueològics de l’illa.

El portaveud’El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARSalConsell de Mallorca Antoni Salas, ha presentat una iniciativa perquè el Consell de Mallorca creï una estratègia per posar en valor tots els Jaciments Talaiòtics de Mallorca. “Hem de tenir-hi una visió estratègica”, apunta Salas, “i poder liderar un projecte de recuperació, estudi i divulgació d’aquest patrimoni. Hem de posar en valor la cultura talaiòtica, que podria ser admirada pels mallorquins i pels milions de visitants que ens arriben”.

La suma de tots aquests jaciments arreu de la geografia mallorquina, de les troballes i de la informació trobada pels arqueòlegs han de ser tractades i gestionades amb respecte i els mitjans que mereixen”, insisteix el conseller. “Tenim l’exemple de Menorca, que ha sabut convertir el seu conjunt Talaiòtic en Patrimoni Mundial de la UNESCO. Hem de prendre'n exemple”, recorda.

Tenim un Museu de Mallorca que, després d’unes llarguíssimes obres, encara no té enllestit un espai especial i prou significatiu per exposar i fer divulgació de les troballes dels diferents jaciments”, explica Salas. “A més, ja vàrem advertir a la vicepresidenta de Cultura, que les partides econòmiques per excavacions i restauracions eren insuficients i que s’haurien d’haver augmentat”.

La ruta arqueològica Sencelles-Costitx ha estat un èxit, tant en troballes com en divulgació”, explica Salas. “Però, tenim molts altres punts: Felanitx, Calvià, Llucmajor, Artà… i molts altres llocs. Per això, és necessari que el Consell posi fil a l’agulla i tots els punts estiguin entrellaçats”, insisteix el conseller.

Per posar en valor tot aquest patrimoni i fer dels jaciments arqueològics una autèntica joia de Mallorca, el grup d’El Pi-Proposta per les Illes al Consell de Mallorca presentarà una moció en aquest sentit.Volem així donar una empenta a la recerca, estudi i divulgació d’aquestes restes patrimonials.

 

Reciente
Visto
Comentado