Nombroses empreses de fusta estan disposades a continuar participant
L’Ajuntament d’Inca valora positivament els resultats de la formació dual de fusteria Biel Frontera va voler agrair la col·laboració de les 7 empreses
Les fusteries participants han estat: Fusteria Miarsa, Fusteria Campanet, Ebenisteria Únics, Fustgrup Montatges, Fusteria Payeras, Barnizados López i Espais de Fusta Comas.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 21/02/2020 - 07:59:00
Aquesta iniciativa ha suposat una inversió de 257.000 euros gràcies a la col·laboració amb el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i el cofinançament del SEPE i ha beneficiat 13 alumnes-treballadors/es.

L’Ajuntament d’Inca valora positivament els resultats de la formació dual de fusteria. El Centre de Formació de l’Ajuntament d’Inca va organitzar ahir un acte de cloenda per posar punt i final a la tercera edició del programa SOIB Formació Dual Sectors Estratègics 2019-2020, concretament del projecte “Treballa la fusta”.

El regidor de Formació, Ocupació i Treball, Biel Frontera, i la directora del SOIB, Ana Aguaded, assistiren a l’esdeveniment, acompanyant a l’alumnat-treballador i familiars, així com l’equip de direcció i docent del projecte i les empreses. Les fusteries participants han estat: Fusteria Miarsa, Fusteria Campanet, Ebenisteria Únics, Fustgrup Montatges, Fusteria Payeras, Barnizados López i Espais de Fusta Comas.

Inca ret homenatge a la figura de Gabriel Buades amb una exposició. D’aquesta manera, a partir d’imatges cedides per la família, el recull de dades biogràfiques i fonts directes de la vida.

El regidor de Treball, Biel Frontera, va voler agrair la col·laboració de les 7 empreses de fusteria participants, de l’equip de direcció i docent del projecte i també l’esforç realitzat per part de l’alumnat-treballador: “estam molt satisfets de col·laborar amb les empreses que, juntament amb l’alumnat-treballador, fan possible l’èxit de la inserció laboral”. Frontera va afegir que: “la qualificació en fusteria és doblement positiu: per una banda, pel futur de l’ofici i, per l’altra, per l’economia de l’entorn”.

Des del Centre de Formació d’Inca asseguren que l’aposta per la formació dual està obtenint elevats percentatges d’inserció laboral. En aquest cas, nombroses empreses de fusta estan disposades a continuar participant d’aquests tipus de programes.

Aquesta iniciativa ha suposat una inversió de 257.000 euros gràcies a la col·laboració amb el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i el cofinançament del SEPE i ha beneficiat 13 alumnes-treballadors/es, dels quals 7 han finalitzat exitosament la formació teòrica-pràctica.

Inca ret homenatge a la figura de Gabriel Buades amb una exposició. El batle d’Inca, Virgilio Moreno, i la regidora de Cultura i Memòria democràtica, Alice Weber, conjuntament amb altres membres del Consistori, han inaugurat aquest dijous l’exposició “Gabriel Buades i Pons (1903-1938). Compromís llibertari”, en el marc del cicle de memòria històrica “Inca té Memòria”. La mostra, instal·lada en la Sala de Vidre del Claustre de Sant Domingo, es podrà visitar fins al 6 de març. L’horari d’apertura és de dimarts a divendres, de 10 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h; i dissabtes, de 8.45 a 13.15 h. 

L’exposició “Gabriel Buades i Pons (1903-1938). Compromís llibertari”, vol retre homenatge a un ciutadà d’Inca que fou executat l’any 1938 degut als seus anhels pacifistes i llibertaris. Per dur a terme el discurs expositiu s’ha consultat l’arxiu municipal d’Inca, el Jutjat Togat número 33 de Palma i el seu epistolari personal.

D’aquesta manera, a partir d’imatges cedides per la família, el recull de dades biogràfiques i fonts directes de la vida i la mort de Gabriel Buades es pretén donar a conèixer la figura d’un home idealista i combatent que va morir a causa de la defensa dels seus ideals progressistes i reformadors en una època convulsa de màxima repressió. 

Així doncs, el recorregut proposat té com a principal objectiu il·lustrar la seva trajectòria vital a partir de fotografies i textos que ajudin el visitant a fer un primer apropament a la seva figura, o bé permetin a l’observador coneixedor de la seva història recordar Gabriel Buades com un home compromès amb la seva família i amb tota la societat. “Quan surts de visitar l’exposició, després d’haver recorregut els 15m de panells, no tan sols surts havent conegut qui era Gabriel Buades, sinó que també acabes estimant-lo”, explica la regidora Weber. 

Gabriel Buades en el retorn de la seva estada a París l’any 1931, moment en què s’instaurà la Segona República i es donà certa llibertat en la difusió d’ideologies llibertàries, participà activament en les publicacions periòdiques El Rayo, El Obrero Balear o Cultura Obrera, entre d’altres, en què exaltà la cultura com a eina bàsica per crear una societat igualitària i pacífica. 

La seva determinació i fermesa en la defensa de l’ideal llibertari el portà a ser detingut diverses vegades per haver estat considerat un agitador revolucionari. Després d’haver estat empresonat durant dos anys en diversos centres penitenciaris arreu de l’illa, Gabriel Buades fou sentenciat a ser afusellat a les tàpies del cementiri d’Inca en el 1938. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado