En aquests moments s’està redactant el projecte constructiu i el d’activitats.
Aquest projecte tendrà un pressupost aproximat de 300.000 euros: L’estació d’autobusos d’Inca es convertirà en la capçalera del transport públic del Raiguer
Pla d’Impuls al Turisme Sostenible 2016. L’import d’adjudicació de cada actuació ha estat de 321.400,00 € (IVA exclòs) i de 43.834,52 € (IVA exclòs) respectivament.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 11/02/2019 - 03:30:00
«Totes aquestes actuacions suposaran que Inca tornarà a ser el centre de les comunicacions i l’estació, juntament amb la del tren i l’aparcament d’Antoni Mateu es convertiran en un lloc de referència.

L’estació d’autobusos d’Inca es convertirà en la capçalera del transport públic del Raiguer. En breu, l’estació d’autobusos d’Inca es convertirà en un hub de transport terrestre. Aquest és l’objectiu que s’ha plantejat la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat amb el projecte de millora de les instal·lacions. El Director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu, s’ha reunit amb el Batle d’Inca, Virgilio Moreno, els tinents batles, Antoni Rodríguez i Gori Ferrà i altres membres del Consistori per mostrar-lis el projecte que convertirà la futura estació de referència del municipi i d’intercanvi modal de la comarca (tren-cotxe-bus).

«En aquests moments s’està redactant el projecte constructiu i el d’activitats. L’execució del projecte la realitzarà l’empresa adjudicatària del servei que actualment està en procés de licitació», ha explicat Mateu. Aquest projecte tendrà un pressupost aproximat de 300.000 euros.

L’altra obra ha estat l’aparcament soterrat, ubicat a la plaça d’Antoni Mateu, que facilita la intermodalitat cotxe-bus/tren i que està en funcionament des del passat mes de juliol.

L’actual parada es convertirà en estació i en cotxera d’autobusos. En el projecte bàsic que s’ha comentat avui, està previst el tancament de l’estació així com la construcció d’oficines, banys públics, dependències per als conductors i un magatzem, entre d’altres edificacions. L’obra es completarà amb una zona de rentat d’autobusos i un possible punt de repostatge. També es preveuen actuacions per adequar l’entorn a la nova edificació. D’una banda s’eliminarà el segon carril (dret) en sentit Lloseta i és remodelarà la illeta de l’encreuament del carrer des Tren amb l’Av. de les Germanies. A més, es facilitarà l’accés a l’estació amb la creació de nous passos de vianants i l’ampliació de la vorera, així com l’arbrat de la zona. «Totes aquestes actuacions suposaran que Inca tornarà a ser el centre de les comunicacions i l’estació, juntament amb la del tren i l’aparcament d’Antoni Mateu es convertiran en un lloc de referència del transport terrestre», ha declarat Moreno

La nova estació serà l’origen de les línies dels municipis de la zona i del trànsit dels autobusos procedents de nuclis turístics del nord de Mallorca, especialment en la temporada alta. Les línies previstes que tindran aturada en la nova estació, quan entrin en funcionament les noves concessions del transport regular per carretera, seran les línies de Lluc-Inca, Biniamar-Inca, Inca-Palma (per Sencelles), Muro-Inca, Can Picafort-Inca, sa Pobla-Platja de Muro-Inca, aquesta darrera només en funcionament durant la temporada d’estiu.

La rehabilitació de l’estació d’autobusos serà la tercera actuació feta a Inca amb l’objectiu de reordenar i millorar la xarxa TIB a la comarca del Raiguer. La principal actuació ha estat la creació del centre de transbordament intermodal cotxe-autobús a la carretera de Sineu, i en funcionament des del passat 6 de novembre. L’ espai disposa del conjunt de parades Inca Llevant i d’un aparcament públic per a què l’usuari pugui deixar el seu vehicle privat i accedir còmodament al bus per a seguir el seu recorregut. L’altra obra ha estat l’aparcament soterrat, ubicat a la plaça d’Antoni Mateu, que facilita la intermodalitat cotxe-bus/tren i que està en funcionament des del passat mes de juliol.

Recordam que les obres del nou conjunt de parades, Inca Llevant, i de l’aparcament soterrat, formen part del projecte anomenat Mobilitat Sostenible a Espais Naturals i Platges de Mallorca finançat pels fons provinents del Pla d’Impuls al Turisme Sostenible 2016. L’import d’adjudicació de cada actuació ha estat de 321.400,00 € (IVA exclòs) i de 43.834,52 € (IVA exclòs) respectivament.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


3
1
Manuel Rosas Serra
Positivo para Inca Otros municipios deberían tomar "nota"
pep riera
las elecciones hacen milagros, hospitales por todos sitios, escuelas, PAC, inversiones multimillonarias, pero en que presupuestos estan contempladas
petra
inca nos gana en todo a Manacor porca miseria