Els nostres fills ja es trobaran amb el problema de la massificació a l’institut!
Volem una escola nova ja i solucions reals mentre no estigui construïda! ¿Voldries dur el teus fills a escola a Porto Cristo?, ens veurem dia 12 a les 9 a la plaça de Ses Comes per anar fins a la Junta de districte no hi podeu faltar
En aquests moments Mitjà de Mar (escola de dues línies) té dos cursos triplicats i altres amb ràtios de vint-i-vuit alumnes, i Ses Comes (escola d’una línia) té cinc cursos duplicats.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 06/09/2018 - 02:20:00
El problema és que l’ajuntament de Manacor no té cap solar per cedir a la Conselleria i haurem d’esperar a què s’aprovi el Pla General, els propietaris es posin d’acord per la cessió del solar, es posin els carrers.

Voldries dur el teus fills a escola a Porto Cristo?. Ja fa un parell d’anys que el nucli de Porto Cristo no pot absorbir la demanda escolar existent. L’escola de Mitjà de Mar i de Ses Comes estaven saturades, amb ràtios de vint-i-vuit i vint-i-nou alumnes. La mesura que es va prendre per desofegar les aules va ser disminuir les ràtios, això va significar fer dos cursos de tres anys a Ses Comes el curs 2016-2017. Però la població escolar continua augmentant i hi ha noves matrícules a tots els cursos.

En aquests moments Mitjà de Mar (escola de dues línies) té dos cursos triplicats i altres amb ràtios de vint-i-vuit alumnes, i Ses Comes (escola d’una línia) té cinc cursos duplicats. Ara ens trobam que cap de les dues escoles tenen espai per absorbir més cursos, s’han hagut d’utilitzar espais comuns i polivalents reglamentaris per encabir les aules que s’han afegit i ja hi ha una aula prefabricada a Mitjà de Mar i quatre a Ses Comes.

Dimecres dia 12 a les 9,00 del matí a la plaça de Ses Comes per anar fins a la Junta de districte per entregar una petició per exigir solucions reals. No hi podeu faltar...

La solució provisional que es donava per part de la Conselleria i l’ajuntament era fer una ala d’infantil amb sis classes i dues sales polivalents al CEIP Ses Comes, que bastaria per convertir-la en una escola de doble línia i donaria un poc de marge mentre no arribi l’escola nova. A hores d’ara sabem que aquest projecte no és viable per la manca de metres del solar i per l’estat estructural del centre, i fan comptes construir-ne només la meitat, quatre! Però si a Porto Cristo ja en fan falta cinc!. El raonament és que tanmateix el que fa falta és una escola nova i que tot s’arreglarà quan estigui construïda.

El problema és que l’ajuntament de Manacor no té cap solar per cedir a la Conselleria i haurem d’esperar a què s’aprovi el Pla General, els propietaris es posin d’acord per la cessió del solar, es posin els carrers, el clavegueram, l’enllumenat, la Conselleria trobi que es pot fer l’escola i disposi dels doblers, es planifiqui, es dugui a concurs i es construeixi. Quasi res! De quants anys estam parlant? Segurament quan estigui feta, els nostres fills ja es trobaran amb el problema de la massificació a l’institut!

Així, Porto Cristo es converteix en un destí poc atractiu a nivell d’escolarització. A això hi hem de sumar la deixadesa i manca de manteniment per part de l’ajuntament del CEIP Ses Comes, la neteja del pati i el deplorable estat de la plaça Ses Comes (espai que també s’utilitza com a zona d’esbarjo), fet que hem denunciat repetidament dins el Consell Escolar a Joan Gomila (on n’és el representant de l’ajuntament) i a Catalina Riera com a regidora d’educació.

Tot això fa que hi hagi molt poques demandes de primera opció de Ses Comes com a centre, i que famílies, a les quals els toca anar-hi amb el repartiment equitatiu de l’alumnat, optin per no matricular-los. D’aquesta manera, les ràtios queden més baixes, fet positiu per una banda, però com que estam a una zona costanera i hi ha moltes de matrícules a mitjan curs, acaba essent un centre d’acollida de nouvinguts durant tot l’any escolar que no passen pels filtres de NESE. Durant el curs 2017-2018 es van acollir a una vintena d’alumnes, molts d’ells sense tenir nocions de castellà ni de català i sense cap pla ni recurs addicional per ajudar a la seva immersió dins l’aula per part de la Conselleria ni l’Ajuntament.

La problemàtica de massificació de les escoles de Porto Cristo ja no se soluciona amb una ampliació. La deixadesa dels espais per part de l’ajuntament i la Junta de Districte és una vergonya. Volem una escola nova ja i solucions reals mentre no estigui construïda! És ben hora que entenguem que és un problema primordial a nivell municipal, que necessita la implicació real de Porto Cristo, de tota la classe política, de les associacions, de les entitats,... No ens quedarem callats! És per això que com a APIMA de Ses Comes farem una reclamació formal a l’Ajuntament, ens veurem dimecres dia 12 a les 9,00 del matí a la plaça de Ses Comes per anar fins a la Junta de districte per entregar una petició per exigir solucions reals. No hi podeu faltar...

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


7
1
Miquel
Uiiiiii, “La mula” ja pega coses. Jajajajaja. Dons la setmana passada estaven reunits els que comanden d’AIPC a una terrassa de Porto Cristo amb l’amic de la batlesa. Ahhhh, per cert si una cosa ha demostrat és que té lo que s’ha de tenir i que consti que jo no l’he votat mai. Però al cesar lo que és del cesar.
onofre
la alcaldesa quiere lo mejor para su pueblo,sea porto cristo o donde sea,con aipc me parece no tienen problemas,y refernte a su amigo no tiene lo que hay que tener para presentarse a candidato,el pueblo decidira
Miquel
La Batlesa no deixarà fer una escola a Porto Cristo, vol que AIPC desaparegui, sap que si es torna a presentar un antic company seu, els de Porto Cristo pactaran amb ell.......i ella a l’oposició.
Lluíset
A ponerse las pilas , señores , que no os votará ni el Tato, y habrá más candidatos, el listón está muy bajo .
Andreu
Hay una solución, siempre que se consiga solucionar el tema legal, y es habilitar una parte de la Plaza del Sol i sa Lluna para la nueva escuela, y destinar el emplazamiento de la actual escuela de Ses Comes a zona verde. Los niños disfrutarían de un entorno más amplio y agradable, en una zona céntrica y con poco tráfico. La zona de la plaza de Ses Comes ganaría una zona verde muy necesaria, y todo a un coste ridículo.
Tonine
Habra elecciones,aver si cambiamos un poco el chico de Porto Cristo, los que hay ya muchos años estàn ya gordos por lo que han chupado,quereis para nuestro pueblo otras caras nuevas y promover otro Porto Cristo màs nuevo y moderno
bernat
Pronto habrá elecciones, es el momento de elegir a alguien más motivado.