Feminisme a l'escola
80 centres educatius de les Illes inauguren una exposició fotogràfica conjunta amb motiu del 25N
Alumnat d'un total de 80 centres educatius de les Illes han participat en l'elaboració d'una exposició fotogràfica que serà inaugurada aquest proper divendres 22.
feminismealescola 14/11/2019 - 17:27:16

80 centres educatius de les Illes inauguren una exposició fotogràfica conjunta amb motiu del 25N

Alumnat d'un total de 80 centres educatius de les Illes han participat en l'elaboració d'una exposició fotogràfica que serà inaugurada aquest proper divendres 22, emmarcada en la commemoració del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Aquesta exposició, organitzada per la plataforma Feminisme a l'escola, és una recopilació d'imatges aportades per alumnat, professorat i famílies que pretén visibilitzar els diferents tipus de violències que pateixen les dones pel fet de ser-ho i així contribuir a una reflexió crítica que ajudi a prevenir-les. Són fotografies, dibuixos, obres gràfiques, que reflecteixen des de les violències més quotidianes, com el desequilibri en les tasques domèstiques o l'assetjament sexual al carrer, fins als matrimonis forçats o les mutilacions genitals. L'objectiu principal és ampliar la mirada més enllà de les llistes de dones assassinades, que representen sols la punta de l'iceberg del que són en realitat les violències contra les dones.

La inauguració es farà a l'amfiteatre de Sa Riera de Palma, en un acte conjunt amb alumnes dels diferents centres participants, on es farà una presentació de l'exposició protagonitzada per alumnat de l'IES Son Ferrer. Hi assistiran la directora d'IBDona i de l'Institut per la Convivència i l'Èxit escolar, institucions que han col·laborat en la financiació de l'exposició. Després de l'acte, hi haurà la possibilitat d'entrevistar professorat i alumnat per part de la premsa. 

Durant la resta del curs, l'exposició serà itinerant pels diferents pobles de Mallorca per tal d'acostar-la a la comunitat educativa de tots els centres que hi han participat.

 

Reciente
Visto
Comentado