Santanyí
L’Ajuntament ja disposa dels solars per acabar la ronda de Santanyí
Després de gairebé 15 anys tràmits el consistori ha fet el darrer pagament d’uns terrenys al carrer Bernat Vidal i Tomàs.
ajsantanyi.net 22/02/2019 - 17:04:52

L’Ajuntament ja disposa dels solars per acabar la ronda de Santanyí

Després de gairebé 15 anys tràmits el consistori ha fet el darrer pagament d’uns terrenys al carrer Bernat Vidal i Tomàs que serien el punt de partida de l’últim tram de la ronda

La ronda de circumval·lació del poble de Santanyí va suposar un gran alleugeriment del trànsit rodat per al nucli, en desviar del centre els vehicles que es dirigien a zones com Cala d’Or, es Llombards o Cala Figuera. Aquesta ronda no està completa, perquè faltaria el tram que connecta la sortida del poble des de la carretera de Cala Figuera fins a la que surt en direcció a s’Alqueria Blanca. Però ara està una passa més a prop de quedar enllestida, ja que l’Ajuntament de Santanyí ha fet el darrer pagament per ser el titular dels dos solars des d’on partirà aquest darrer tram de la ronda.

Tal com ha explicat el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, “han estat molts anys d’espera, de tribunals i de negociacions, i ara hem pogut fer el darrer pagament. S’hi han dedicat una gran quantitat de doblers, però a la fi es podrà començar amb un projecte de capital importància per al poble. Aquesta zona del nucli havia quedat sense connectar i amb problemes de circulació, que esperem que es puguin resoldre aviat. Fa gairebé 15 anys que hi ha voluntat de fer aquesta obra, però hi ha hagut molts problemes per l’expropiació”.

Els dos darrers pagaments que s’han fet han suposat una despesa d’1,2 milions d’euros, per a un total de 4 milions. Ara que l’Ajuntament és el titular d’aquests terrenys situats al carrer Bernat Vidal i Tomàs, es farà un projecte per aprofitar l’espai i que el poble se’n pugui beneficiar, mentre es negocia amb la resta de propietaris per on ha de passar el darrer tram de la ronda. La voluntat del consistori santanyiner és que el projecte del tram que falta de la part sud-est de la ronda, compti amb el suport del Departament de Carreteres del Consell de Mallorca, ja que la resta de trams varen ser assumits per l’ajuntament.

Aquesta legislatura es va enllestir la construcció de la rotonda que hi ha a la sortida del poble en direcció a s’Alqueria Blanca, que serà la que es connectarà amb la carretera de Cala Figuera, on hi ha els terrenys recentment adquirits per l’ajuntament.


Reciente
Visto
Comentado